fbpx

Hoe je van je nieuwe website een succes maakt

Een nieuwe website is een spannende stap in het opzetten van je nieuwe bedrijf. Het is een blanco lei waarop je je beste beentje voor kunt zetten en een goede indruk kunt maken op je potentiële klanten. Maar hoe maak je van je nieuwe website een succes? Hier zijn vier tips om je te helpen.

1. Houd je inhoud up-to-date
Een van de ergste dingen die je met je nieuwe website kunt doen is de inhoud oudbakken laten worden. Als je niet regelmatig nieuwe blogberichten toevoegt, je product beschrijvingen bijwerkt en je Over ons pagina up-to-date houdt, dan zal je website snel gedateerd raken en zullen bezoekers hun interesse verliezen. Trek elke week wat tijd uit om verse inhoud aan je site toe te voegen, en zorg ervoor dat je je nieuwe inhoud promoot op je sociale mediakanalen om verkeer terug te leiden naar je website.

2. Gebruik effectieve Call-to-Actions
Je website moet een duidelijk doel hebben, en elke pagina moet met dat doel voor ogen worden ontworpen. Als bezoekers op je site komen, moeten ze precies weten wat je wilt dat ze vervolgens doen. Dat is waar effectieve call-to-actions om de hoek komen kijken. Of je nu probeert bezoekers zich te laten inschrijven voor je nieuwsbrief, een whitepaper te laten downloaden of een aankoop te laten doen, zorg ervoor dat je call-to-action duidelijk, direct en gemakkelijk te volgen is.

3. Optimaliseer voor SEO
Als je wilt dat mensen je website vinden als ze zoeken op relevante trefwoorden, dan moet je ervoor zorgen dat je site geoptimaliseerd is voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Dit betekent het gebruik van de juiste trefwoorddichtheid in je inhoud, het labelen van al je afbeeldingen met alt-tekst, en het maken van XML sitemaps zodat zoekmachines gemakkelijk alle pagina’s op je site kunnen indexeren. Er zijn veel verschillende aspecten aan SEO, maar de tijd nemen om de basis te leren zal op de lange termijn lonen

4. Analyseer je gegevens
Als je je nieuwe website eenmaal hebt gelanceerd, is het belangrijk om bij te houden hoe mensen ermee omgaan. Google Analytics is een gratis tool waarmee je precies dat kunt doen. Door dingen bij te houden als pageviews, unieke bezoekers, bouncepercentage en tijd op de site, kun je zien wat goed werkt op je site en wat verbeterd moet worden. Dan kun je dienovereenkomstig aanpassen en doorgaan met aanpassen tot je een website hebt die resultaten oplevert voor je bedrijf

Conclusie
Een nieuwe website is een opwindende kans om je bedrijf online te laten groeien – maar alleen als het goed wordt gedaan. Door deze vier tips te volgen – je inhoud vers houden; effectieve call-to-actions gebruiken; optimaliseren voor SEO; en gegevens analyseren – kun je jezelf vanaf het begin op succes voorbereiden. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *